Χανιά

Διασκέδαση και πολιτισμός συναντιούνται στα Χανιά

Τα Χανιά αποτελούν πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έρχονται από όλο τον κόσμο για να περιπλανηθούν στα γοητευτικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ιχνηλατήσουν τα σημάδια που άφησαν στην αρχιτεκτονική της όλοι οι διαφορετικοί πολιτισμοί που πέρασαν από εδώ.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια χαλαρή βόλτα στην γραφική προκυμαία του Ενετικού λιμανιού με θέα τον Αιγυπτιακό φάρο, απολαύστε τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα, δοκιμάστε διάσημες Κρητικές νοστιμιές σε ένα από τα κρυμμένα ταβερνάκια στα σοκάκια της παλιάς πόλης, ή μόλις πέσει το βράδυ, ξεχυθείτε στα αμέτρητα μπαράκια της πόλης και διασκεδάστε ως το πρωί. Και αν θέλετε να πάρετε ένα κομμάτι από την αφθονία της Κρητικής γης μαζί σας, μην ξεχάσετε να περάσετε από την Δημοτική Αγορά των Χανίων, εκεί που η παλιά πόλη συναντά τη νέα.

Αν πάλι θέλετε να χαρτογραφήσετε την πλούσια ιστορία, αλλά και την πολιτιστική πλευρά των Χανίων, οι επιλογές σας είναι πολλές και συναρπαστικές. Περιηγηθείτε στο Καστέλι, την ακρόπολη των Χανίων, στη συνέχεια διασχίστε το Σαντριβάνι, την ιστορική κεντρική πλατεία που σύχναζαν οι χριστιανοί κατά την Τουρκοκρατία, για να φτάσετε στην Εβραϊκή συνοικία και από εκεί στον Τοπανά, τη άλλοτε αριστοκρατική γειτονιά της πόλης. Το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν στην παλιά πόλη, με βενετσιάνικα αρχοντικά, ερείπια της αρχαίας πόλης της Κυδωνίας και οθωμανικά κτίρια να στέκονται δίπλα-δίπλα σε μαγαζιά, όπως τα διάσημα Στιβανάδικα της οδού Σκρύδλωφ ή τα περιβόητα Μαχαιράδικα της οδού Σήφακα.

Για να ταξιδέψετε ακόμα πιο βαθιά στην πλούσια ιστορία των Χανίων, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα παλιό Φραγκισκανό μοναστήρι και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων που φιλοξενείται στην παλιά εκκλησία του San Salvatore. Στα Χανιά βρίσκεται επίσης το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, το οποίο στεγάζεται εν μέρει στο φρούριο Φίρκα και όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την μεγάλη ναυτική ιστορία του κρητικού λαού. Τέλος, στα Χανιά λειτουργούν πολλές εικαστικές και λαογραφικές εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη και σε άλλα ιστορικά κτίρια της παλιάς πόλης.

0 0 votes
Please Rate our Services
Ελληνικα